NIEUWS

22 december 2021

Buiten is het (een beetje) wit en koud. Heerlijk winterweer. Nu maar afkoelen en duimen voor stevige vorst! Liefst na de lockdown.

De buitenkant baan is gefreesd, de baan is gemaaid, de pomp is weer in orde en de baan is weer mooi gevuld met water.

We hadden de Algemene Ledenvergadering (ALV) op de rol staan voor 16 december jl. Omdat het alleen online had gekund hebben we besloten de ALV over de jaarwisseling heen te trekken. De datum volgt. Rond dezelfde datum zal ook de incasso van het ledengeld jaargang 2022 plaatsvinden.

We wensen jullie hele fijne feestdagen en een gezond en gelukkig 2022.

Hopelijk tot op de baan in 2022.

Het Bestuur.


30 oktober 2021

Uiteraard hopen we weer op een flinke ijsperiode de komende winter. Maar om zeker te weten dat ieder lid die wil lekker kan schaatsen, bieden we weer 3 gratis schaatsmogelijkheden bij Kardinge aan.

Zaterdag 6 november 2021 van 16.00 tot 18.00 uur

Zaterdag 18 december 2021 van 16.00 tot 18.00 uur

Zaterdag 29 januari 2022 van 16.00 tot 18.00 uur.

Leden, waarvan wij het emailadres hebben, krijgen hierover nog een mail. Je moet je dan aanmelden, krijgt een ticket gemaild en moet dit ticket bij de ingang op papier of met de telefoon laten zien. Tevens moet je de corona-check app laten zien.

Mocht je geen mail ontvangen, dan kun je ons via "contact" mailen en sturen we een link toe.

Veel plezier.

Het Bestuur


15 februari 2021 (maandag)

Wat een prachtig ijsweekje hebben we gehad. De dooi is inmiddels ingetreden, dus de ijsbaan gaat vandaag niet meer open. Hopelijk volgend jaar weer zo'n mooie periode. Alle vrijwilligers ook hartelijk dank!!!! Het liep door jullie hulp gesmeerd!

Het Bestuur.

Op de volgende link foto's van de afgelopen dagen.

http://meernieuws.eu/fotoos_ijsbaan2021.html


12 februari 2021 (vrijdag)

We hebben een prachtige ijsdag gehad. De ruimte was net genoeg om alle liefhebbers te laten schaatsen.

Morgen en overmorgen (zaterdag en zondag) gaat de baan open om 11.30 uur, tot 20.30 uur. Het ijs ligt er mooi bij en het wordt prachtig weer. U bent van harte welkom!

In tegenstelling tot eerdere berichten vragen we u om met pin te betalen!

IJs en weder dienende is de baan maandag a.s. om 14.30 uur weer open.


11 februari 2021 (donderdag)

Hallo ijsliefhebbers,

Het ijs kan nog wel wat centimeters gebruiken maar is goed genoeg bevonden om vanavond open te gaan. Vanavond is het exclusief voor leden!!!

We gaan vanavond open van 17.30 uur tot 20.30 uur.

Vrijdag gaan we open voor iedereen om 14.30 uur. We sluiten, in verband met de lockdown iedere avond om 20.30 uur.

Graag nog even aandacht voor het volgende:

- We kunnen maar een beperkt aantal mensen op de baan laten en we moeten een strikte toegangscontrole toepassen. Houd dus rekening met enige wachttijd bij de ingang of (zelfs) dat de baan vol is.

- We werken met mandjes. Iedere schaatser/gezin/stel (‘bubbel”) krijgt een mandje mee. Zodra de mandjes op zijn is de baan “vol”.

- Lees de voorschriften/pijlen (coronaregels!!!) bij de ingang goed.

- Op alle banken/zitplaatsen staan kruizen. Op ieder kruis kan 1 persoon plaats nemen. Eventueel kan een kind plaatsnemen en een ander de schaatsen vast maken.

- Er zijn telkens minimaal 3 corona-coördinatoren (geel hesje) aanwezig. Luister goed naar deze coördinatoren, opdat we met zo veel mogelijk, zo veilig mogelijk en zo lang mogelijk genieten.

Veel schaatsplezier!!!!

Het Bestuur


10 februari 2021 (woensdag)

We hebben de afgelopen twee dagen water op het ijs gespoten. We verwachten dat we, gezien de vorst voorspellingen, aanstaande vrijdag open kunnen. Morgen om 14.00 uur testen we de dikte van het ijs. 2e helft van de middag plaatsen we dan weer een bericht op de website. Als het dik genoeg is gaan we donderdagavond al een paar uurtjes exclusief open voor leden van onze ijsvereniging.

Als je naar de ijsbaan komt, vragen we de aandacht voor een aantal praktische zaken:

- volg de instructies van de corona-coördinatoren (vrijwilligers met een hesje) op.

- geen lid: betalen met pin.

- houdt op de gehele ijsbaan 1,5 meter afstand.

- het Bestuur bepaalt hoeveel mensen er op de baan mogen. Er bestaat dus een kans dat de baan op een gegeven moment vol is. Als Bestuur zullen we steeds de ijssituatie én de coronasituatie beoordelen en naar bevindt van zaken handelen.


9 februari 2021

Het vriest lekker. Nog een paar dagen vorst en we kunnen het ijs op. Helaas ligt er, zoals bij veel ijsbanen, heel veel zand op de baan. Zodra het kan gaat de baan open, maar de zand is natuurlijk niet goed voor de schaatsen en het schaatsplezier. We zijn als Bestuur aan het kijken wat we er aan kunnen doen. We hebben al contact gehad met de brandweer(water op de baan spuiten), maar die kan/mag in verband met corona niets doen. Houd deze site in de gaten voor het laatste nieuws!!!

Als we open gaan, gaan we eerst open van 14.30 tot 21.30. We zoeken nog vrijwilligers die van 14.30/17.30 of van 17.30/20.30 willen meehelpen op de baan of bij de toegangscontrole.


8 februari 2021

Wat een mooie winterse wereld! De ijsbaan is dichtgevroren. Maar....helaas is het ijs erg slecht en is er veel zand op gewaaid (bruin ijs) Vanavond gaan we als Bestuur om 20 uur om tafel om te kijken wat we kunnen doen (laag water er overheen spuiten is een optie, maar hiermee hebben we geen ervaring en het heeft ook nadelen). Hier op de website vanavond weer het laatste nieuws!

Mochten we de baan goed kunnen prepareren:

De kantine mag niet open en de Veiligheidsregio Groningen staat ook geen koek en zopie-stand toe. Het wordt dus vooral schaatsen! Gezien de grote van de baan zijn we wel gebonden aan een maximaal aantal schaatsers. Tevens sturen we, zodra de ijsbaan open kan een bericht naar de leden waarvan we het emailadres hebben en zetten we een bericht op facebook. Bij deze al vast een oproep: als we open gaan hebben we vrijwilligers nodig. Mocht je dan een dienstje willen draaien, geef je dan op via info@ijsvereniging-engelbert.nl

Hopelijk tot 2e helft deze week op het ijs!


Naar het nieuws van 2020